1400 kaarsen branden

Op de Canadese Begraafplaats worden op Kerstavond zondag 24 december 2017 om 16.30 uur opnieuw de jaarlijkse herdenkingslichten aangestoken. Sinds 1991 is dit van oorsprong Finse gebruik een moment van herinnering en bezinning.

Het is al jaren traditie, dat op deze avond de aanwezige schooljeugd en de overige aanwezige kinderen bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht plaatsen om zo de hier begraven, veelal zeer jonge mannen, ook na bijna 70 jaar te herdenken. Een aantal doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zal de herdenking opluisteren. Een korte plechtigheid maakt deze herinnering tot een zinvol moment om stil te staan bij alle leed, dat niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook nu nog steeds door oorlog en geweld veroorzaakt wordt.

S.V.N.F., de organiserende stichting achter de herdenkingen op de Canadese Begraafplaats adviseert de bezoekers om zo veel mogelijk te voet of per fiets te komen, want de Holterberg is op die dag na 15.00 uur gedeeltelijk afgesloten. Verkeersregelaars zullen alles in goede banen leiden, al zal de automobilist (aanrijroute alléén vanaf hotel ‘t Losse Hoes) genoegen moeten nemen met een korte wandeling vanaf de parkeerplaatsen. Vanzelfsprekend is dit alles vrij toegankelijk dankzi inzet van vrijwilligers en sponsoren.
Zie voor meer informatie deze pagina.

 

Sociaal bezig?Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email