Kerstavond: 1400 kaarsen branden

De herdenkingslichten worden ook dit jaar weer op Kerstavond aangestoken.

Het is al jaren een traditie dat op deze avond de schooljeugd en de overige aanwezige kinderen bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht plaatsen. Hiermee herdenken wij de, veelal nog slechts jonge, mannen die hier begraven liggen.

Een aantal doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zullen de herdenking muzikaal begeleiden. Met een korte plechtigheid staan wij stil bij alle leed van de Tweede Wereldoorlog.

SVNF, de organiserende stichting achter de herdenkingen op de Canadese Begraafplaats, adviseert bezoekers om zo veel mogelijk te voet of per fiets te komen, want de Holterberg is Kerstavond grotendeels afgesloten. Verkeersregelaars zullen alles in goede banen leiden. Automobilisten moeten rekening houden met een korte wandeling vanaf de aangewezen parkeerplaatsen.

Vanzelfsprekend is dit alles vrij toegankelijk. Het initiatief wordt door onze donateurs, verschillende sponsoren en vele vrijwilligers mogelijk gemaakt, waarvoor de SVNF ze bijzonder erkentelijk zijn.

kerstavond kaarsen in Holten

De organiserende Stichting Viering Nationale Feestdagen hoopt dat het licht van de kaarsen en de warmte van het vuur een ieder tot nadenken stemt over de betekenis van saamhorigheid en vrijheid.

Meer informatie over de Canadese Begraafplaats Holten kunt u vinden op de site van het Informatiecentrum

(c) foto: Math Willems