Koningsdag 2023

Koningsdag 2023

Op Koningsdag 27 april aanstaande zal de SVNF als vanouds de viering verzorgen. We hopen er samen met u een prachtige dag van te maken.

’s Ochtends zal de SVNF zorgen voor het programma.

We beginnen om 9.00 uur met de traditionele Aubade, voor de 56e verjaardag van onze Koning, op de Smidsbelt. Onze Burgemeester en Wethouders zullen daar aanwezig zijn en zij die een dag ervoor een lintje hebben mogen ontvangen voor hun inzet voor onze samenleving.

Het podium zal dit jaar op een nieuwe plek staan, voor het misschien bekende Sinterklaashuis. Tevens zal het Wilhelmus, drie speciaal voor Holten geschreven nummers en Het Sallandslied worden gezongen. Koor Amazing zal ons met deze liederen begeleiden in samenwerking met de Holtense Muziek Vereniging (HMV).

Aansluitend kunt u de kleedjesmarkt bezoeken en is er live muziek op de Smidsbelt. Vanaf 12 uur neemt de horeca aan de Smidsbelt in samenwerking met de horeca aan de Dorpsstraat het stokje over en zal er zowel in de Dorpsstraat als op het plein live muziek en gezelligheid te vinden zijn.

Als vanouds zal er dit jaar een toneelstuk worden gespeeld. Ditmaal ter tonele gebracht door toneelgezelschap DAT. Het toneelstuk zal dit jaar in het Kulturhus worden gespeeld. U kunt gratis kaarten bestellen op de site van het Kulturhus.

https://kulturhusholten.nl/event/toneelvereniging-dat/

De SVNF wenst u een mooie Koningsdag toe.

Wilhelmus van Nassouwe
ben ik, van Duitsen bloed,
den vaderland getrouwe

blijf ik tot in den dood.
Een Prinse van Oranje
ben ik, vrij onverveerd,
den Koning van Hispanje
heb ik altijd geëerd.

Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God mijn Heer,
op U zo wil ik bouwen,
Verlaat mij nimmermeer.
Dat ik toch vroom mag blijven,
uw dienaar t’aller stond,
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwon