Koningsdag 2022

dansen op Koninginnedag

Op Koningsdag 27 april aanstaande zal de SVNF als vanouds de viering verzorgen. Er mag gelukkig weer wat meer dus we hopen er samen met u een prachtige dag van te maken.

’s Ochtends zal de SVNF zorgen voor het programma.

We beginnen om 9.00 uur met de traditionele Aubade, voor de 55e verjaardag van onze Koning, op de Smidsbelt. Onze Burgemeester en Wethouders zullen daar aanwezig zijn en zij die een dag ervoor een lintje hebben mogen ontvangen voor hun inzet voor onze samenleving.

Het podium zal staan op de welbekende plek tegenover Tastoe bij de grote boom. Tevens zal het Wilhelmus, drie speciaal voor Holten geschreven nummers en Het Sallandslied worden gezongen. Koor De Mölnzangers zullen ons met deze liederen begeleiden in samenwerking met de Holtense Muziek Vereniging (HMV).

Aansluitend kunt u de kleedjesmarkt bezoeken en is er live muziek op de Smidsbelt. Vanaf 12 uur neemt de horeca aan de Smidsbelt het stokje over en zal er eveneens live muziek en gezelligheid op het plein te vinden zijn.

Helaas zal er dit jaar geen toneelstuk ten uitvoer worden gebracht in Gebouw ‘Irene’ omdat daar voor de toneelgroep te weinig oefentijd en opvoeringszekerheid was in verband met Corona. Uiteraard hopen wij volgend jaar, 2023, wel weer een mooi toneelstuk te mogen presenteren door toneelgezelschap DAT.

De SVNF wenst u een mooie Koningsdag toe.

SVNF Stichting Viering Nationale Feestdagen

Wilhelmus van Nassouwe
ben ik, van Duitsen bloed,
den vaderland getrouwe

blijf ik tot in den dood.
Een Prinse van Oranje
ben ik, vrij onverveerd,
den Koning van Hispanje
heb ik altijd geëerd.

Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God mijn Heer,
op U zo wil ik bouwen,
Verlaat mij nimmermeer.
Dat ik toch vroom mag blijven,
uw dienaar t’aller stond,
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwondt.