Activiteiten voorjaar 2015

Dit voorjaar staan er weer veel activiteiten op het programma. Hieronder een korte opsomming:

8 april: Holten bevrijd

Op 8 april – de dag waarop Holten werd bevrijd – worden er zo’n 100 a 200 voertuigen van Keep them Rolling verwacht, die vanaf de Canadese begraafplaats voor een defilé naar het centrum van Holten rijden. U steekt die dag toch ook de vlag uit ?

Prijzen winnen met straatversiering
Kort daarna wordt er een begin gemaakt met de Holtense straatversiering, zoals die ook in 2010 plaatsvond en die voor 2015 het thema ’vrijheid’ draagt. Mocht u uw straat, buurt of wijk nog niet hebben aangemeld, dan is dit nog steeds mogelijk via e-mail: joke.voordes@hotmail.com. U wordt dan geïnformeerd over de criteria die bij deze straatversiering horen, die ook te vinden zijn hier op de website. Bij deze activiteit kunnen prachtige prijzen gewonnen worden!

4 mei: herdenken
De 70-jarige herdenking op 4 mei op de Canadese begraafplaats is dit jaar groter van opzet. Voor deze herdenking zijn er t.z.t. gratis toegangsbewijzen verkrijgbaar en wordt er gebruik gemaakt van gratis pendelbussen. Ook is er om 19.00u een Herdenkingsdienst in de Hervormde kerk met een stille tocht naar het monument aan de Molenbelterweg.

5 mei: bevrijdingsvuur uit Normandië
Bij de grote viering op bevrijdingsdag 5 mei verwachten wij het bevrijdingsvuur uit Bayeux, dat via de Black Watch Trail-estafette van atleten en fietsers vanuit Normandië naar Holten gebracht wordt. In het centrum van Holten worden dan tevens veel oude auto’s en motoren opgesteld. ’s Avonds is er vanuit het centrum van Holten een bevrijdingsloop.