4 mei herdenkingen Holten

 

De Stichting Viering Nationale Feestdagen (SVNF) organiseert jaarlijks de nationale herdenking in Holten op 4 mei en herdenkt tevens de bevrijding van Holten op 8 april.

’s Ochtends op zaterdag 4 mei 2019 is vanaf 11.00 uur is een bijeenkomst op de Canadese Begraafplaats met medewerking van basisschoolleerlingen uit de groepen 6-7-8. Het programma is hier te vinden.

’s Avonds wordt een Herdenkingsdienst gehouden in de Dorpskerk welke begint om 19.00 uur. Aansluitend volgt om ongeveer 19.40 uur de stille tocht naar het monument aan de Molenbelterweg, waar om 20.00 uur een korte plechtigheid wordt gehouden. Het HMV verleent hierbij haar medewerking. Het programma van de avond is hier te vinden.

Oorlogsmonument Molenbelterweg
Het oorlogsmonument in Holten  aan de Molenbelterweg is opgericht ter nagedachtenis aan zes Nederlandse soldaten die in de meidagen van 1940 in de strijd tegen de bezetter gesneuveld zijn, aan 38 joodse medeburgers en verzetsmensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen en aan twee plaatsgenoten die bij de strijd in voormalig Nederlands-Indië zijn omgekomen. Hier wordt jaarlijks moment van herdenken georganiseerd.

Meer informatie over het monument vindt u op deze pagina